Bu yazıda Londra’yı ziyaret için gittiğinizde asla yapmamanız gerektiğini düşündüğüm 5 şeyi paylaşacağım.
1.Metroda yürüyen merdivende asla solda durmayın! Londra çok yoğun ve kalabalık bir şehir. Türkiye ya da diğer ülkelerde kişiler sabırlı davranıp beklese de Londra’da bu hareket pek hoş karşılanmayabilir.
2.Oxford ya da Regent streete gitmek için taksi-uber ya da araba kiraladıysanız bile araçla gitmeyin. Bunun yerine metro ile gitmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Oxford ve Regent herkesin alışveriş için gittiği en yoğun caddeler. Genelde buralarda yol yapımı çalışmalarına da denk gelirseniz, trafikten ilerleyemecek noktaya geliyorsunuz.
3. Leicester Square’den Covent Garden’a gidecekseniz metroya binmeyin.. Bu sorunla neredeyse herkes karşılaşıyor. İkisi de çok turistik yerler ve programınızı yaparken ikisini peşpeşe gezmenizi öneririm. Yürüme mesafesi 5 dakika bile sürmeyecektir, yanlışlıkla bilmeden metroya ya da otobüse binmeye kalkmayın 🙂
4. Sıra beklerken kurnazlık yapıp öne atlamaya kalkmayın. Bu konuda gerçekten medeni bir şehirdesiniz. Ne olursa olsun sıranızı bekleyin.
5. Leicester Square ya da başka bir yerde sinema, müzikal ya da konsere gidecekseniz mekandan bilet almayın! Önce online satışları kontrol edin, çok daha ucuza bilet bulabilirisiniz. Özellikle gideceğiniz etkinliğe çok kısa bir zaman kalmışsa..